Stressjam Coaching: op unieke wijze het effect van stress meten

Stressjam is een methode waarbij VR-gaming wordt ingezet om beter gebruik te maken van stress. En pak je stress aan, dan werk je als organisatie aan de vitaliteit van medewerkers. Gimd biedt deze dienstverlening aan in een introductieworkshop, maar ook als een individueel traject voor medewerkers. Met als resultaat nieuwe vaardigheden in omgaan met stress.

Individuele Stress Coaching

Stress Coaching bestaat uit 5 sessies. Eerst krijgt de medewerker meer inzicht in zijn eigen stresssysteem.  Het traject ziet er als volgt uit:

  1. Intake: ervaren hoe je op stress reageert. Aan de hand van een bepaalde situatie in de game ervaar je hoe je lichaam reageert op stress. Dit helpt om in de toekomst stressklachten eerder te herkennen.
  2. Hulpvraag inzichtelijk maken aan de hand van oefeningen. Houdt iemand overzicht in stress situaties? Heeft iemand veel prikkels nodig?  Of is de behoefte meer en diepere focus en overzicht in het werk te houden?  Het kan ook zijn dat iemand juist moeite heeft om afstand te nemen van het focussen en baat heeft om te leren ontspannen. Ook daar geven we dan oefeningen en tips voor.
  3. Verdieping: tijdens de resterende sessies gaan we dieper in op deze materie en doen we veel oefeningen en experimenteren we met de deelnemers hoe ze met verschillende stress- en ontspanningssituaties leren om te gaan. Dit is ook bruikbaar voor na het werk.

Gimd zet gamen in om beter gebruik te leren maken van stress. Benieuwd hoe het werkt? Bekijk een impressie.

Wat levert het op?

Het unieke van StressJam is dat je meteen in het spel kan zien of dit wel of geen effect heeft voor de medewerker. Een level duurt ongeveer 40 minuten. Daarna bespreekt de coach met de medewerker uitgebreid de ervaringen, en maken we een terugkoppeling naar de werksituatie en de hulpvraag.

Het voordeel boven de inzet van een bedrijfsmaatschappelijk werker die helpt met stressklachten, is dat deze manier direct feedback geeft en je daardoor veel gerichter en persoonlijker advies krijgt.

Aanmelden en meer informatie

Meer informatie over Stress Coaching vindt u in ons productblad. Wilt u een medewerker aanmelden? Neem dan contact met ons op.