Laden...

Onze werkwijze

Onze werkwijze

Maatwerk is onze standaard

Ieder mens, en iedere organisatie, is anders. En iedereen heeft iets anders nodig om het beste van zichzelf te kunnen geven. Wij weten dit en bieden maatwerk, binnen onze dienstverlening. Maatwerk bieden wij vanuit betrokkenheid bij jouw organisatie en bij jouw personeel. We denken met je mee, staan naast je en richten ons, samen met jou, op het mentaal gezond houden van jouw medewerkers.

We zetten jouw organisatie centraal

De eerste stap tot een goede samenwerking is een uitgebreide kennismaking. Wie ben jij? Wat zijn de kernwaarden van jouw organisatie? Waar zitten jullie knelpunten als het gaat om het inzetbaar houden van je medewerkers? Gimd staat naast je en denkt met je mee. Vanuit interesse, in jou, jouw organisatie en jouw medewerkers.

Heldere communicatie

De in de kennismaking gemaakte afspraken leggen we vast. We houden de lijnen kort en maken duidelijke afspraken. Zo weet je waar je aan toe bent. En waarvoor je betaalt.

 

Onze werkwijze

Oplossingsgericht

We kijken naar de toekomst en richten ons op de oplossing. Zowel in individuele trajecten, als in onze gesprekken met jou als werkgever.

Vanuit het geheel

We luisteren goed naar jou. Welke signalen geef je af? Wat vertel je niet, maar is wél belangrijk? We adviseren je in wat jouw medewerkers nodig hebben om inzetbaar te blijven.

In individuele trajecten werken we vanuit het geheel. Hiervoor maken we gebruik van het ICF-model. Dit model is door de WHO ontwikkeld en richt zich niet alleen op het werk, maar ook op de sociale omgeving en de persoonlijke situatie en leefomstandigheden van de medewerker.

Onze werkwijze

Inzet op preventie

Medewerkers die in balans zijn, vallen niet uit. Samen versterken we jouw medewerkers. Zodat uitval niet nodig is. Je hoeft niet ziek te zijn om gehoord te worden!

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk zorg jij ervoor dat je medewerkers gezond aan het werk zijn én blijven. Daarom ga jij, als leidinggevende, regelmatig in gesprek met je medewerkers. Hoe zitten zij in hun vel? Hoe gaat het thuis? Daarnaast zijn je medewerkers welkom bij de Gimd bedrijfsmaatschappelijk werker. Bedrijfsmaatschappelijk werk is laagdrempelig beschikbaar. Wanneer de medewerker een disbalans ervaart, bijvoorbeeld in de werk-/ privébalans, of wanneer deze stress ervaart bij het uitvoeren van de werkzaamheden, kan deze preventief terecht bij de bedrijfsmaatschappelijk werker. Met een kortdurende interventie herstellen we de balans. Zodat de medewerker aan het werk kan blijven. Je hoeft niet ziek te zijn om gehoord te worden!

Onze werkwijze

Persoonlijk

Vooraf bespreken we de wensen van jouw organisatie. Deze afspraken leggen we vast. De invulling van de dienstverlening stemmen we af op de behoefte van je medewerker. Je medewerker krijgt de aanpak die het beste past.

Vertrouwde gezichten

Weten met wie je te maken hebt. Dat vinden we zelf ook prettig. Daarom werkt Gimd met vaste aanspreekpunten. Je medewerker koppelen we aan een vaste professional die het gehele traject begeleidt.

Onze werkwijze

Alles onder één dak

Gimd maakt medewerkers Mentaal Sterk. We hebben alles in huis om je medewerkers in balans te brengen én te houden. Bedrijfsmaatschappelijk werk, vertrouwenspersoon, trauma-opvang, hulp bij financiële zorgen, mediation en trainingen.

Wij zijn Gimd.