Gimd: de specialist in bedrijfsmaatschappelijk werk.

Gimd bestaat sinds 1970 en is dé specialist en marktleider op het gebied van bedrijfsmaatschappelijk werk.

We zijn een brede adviesorganisatie die zowel medewerkers, teams als leidinggevenden begeleidt, adviseert, traint en coacht. Daarnaast detacheren we bedrijfsmaatschappelijk werkers. 175 bevlogen en deskundige mensen staan elke dag voor u klaar: bedrijfsmaatschappelijk werkers, coaches en trainers. We werken op de locatie van onze opdrachtgever en vanuit 6 regionale vestigingen, en maken gebruik van zo’n 40 eigen gesprekslocaties, verspreid over het hele land.

Wat we voor u kunnen betekenen

Gimd is dé partner voor organisaties die de cruciale waarde inzien van hun medewerkers. Met persoonsgerichte diensten en producten zorgen we voor balans tussen mens en organisatie. We zijn sterk in concrete analyses en snelle resultaatgerichte interventies. Onze opdrachtgevers zijn over het algemeen de HR-directeur en -manager. Verder richten we ons op individuele medewerkers, teams en leidinggevenden. En gaan we steeds vaker strategische allianties aan met bijvoorbeeld verzekeraars, arbodiensten, en branche-organisaties.

Grensoverschrijdend gedrag

Grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en agressie komt helaas maar al te vaak voor. Mensen kunnen er letterlijk ziek van worden. Het is dus belangrijk om op tijd in te grijpen.

Hulp bij grensoverschrijdend gedrag

Voorkomen (dreigend) verzuim

Mensen maken het verschil. Wie met plezier werkt, benut zijn talenten en draagt maximaal bij aan de organisatie. Een (dreigend) verzuimende of minder functionerende medewerker verdient zorg op maat.

Hulp bij (dreigend) verzuim

Werk Privébalans

Het vinden van de juiste balans tussen het werk en het privéleven vinden we buitengewoon lastig. Maar ruim 80% van de werknemers bespreekt dit onderwerp zelden of nooit met de werkgever. Terwijl het vinden van de juiste balans voor alle partijen voordeel oplevert.

Hulp bij werk privébalans

Traumabegeleiding en -opvang

Werknemers die een trauma meemaken hebben vaak last van concentratie- en geheugenstoornissen en fysieke klachten. Een goede opvang en nazorg helpt de gebeurtenis te verwerken.

Hulp bij traumabegeleiding en -opvang

Financiële problemen

Medewerkers met financiële problemen komen vaak in een negatieve spiraal terecht. Ze krijgen meer stress, functioneren minder en gaan vaker verzuimen. Probeer dergelijke problemen dus op tijd te signaleren.

Hulp bij financiële problemen

Omgaan met stress

Een lichte vorm van stress is gezond: spanning is een stimulans om beter te presteren en ons beter te concentreren. Teveel stress echter kan schadelijk zijn. Gelukkig kunnen we leren hoe we moeten omgaan met stress, waardoor we beter kunnen functioneren.

Hulp bij omgaan met stress