Bewegen om mentaal fit te blijven

maandag 16 april 2018

Beweging speelt een belangrijke rol bij gezond en (mentaal) fit blijven. Je voelt je vaak een stuk beter wanneer je regelmatig in beweging komt en blijft. Meer bewegen is ook erg goed voor mensen die psychische klachten ervaren.

1. Het versterkt namelijk de lichamelijke
conditie. En het voelen van verbetering daarvan geeft niet alleen energie, maar bevordert ook nog eens het psychische herstel. Verschillende zintuigen worden aangesproken (horen, zien en voelen).
2. Daarnaast wordt ook het sociale contact gestimuleerd, waardoor je kennissenkring zich op deze manier kan uitbreiden.
3. Verder word je van bewegen lichamelijk
moe, waardoor je beter slaapt.

Langdurige psychische klachten verhelpen
Bij langdurige psychische klachten kan Runningtherapie uitkomst bieden. Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop, ten behoeve van mensen met een depressie of andere psychische klachten. Het is een complementaire vorm van therapie en wordt veelal gebruikt als aanvulling op de begeleiding door psycholoog, maatschappelijk werker of coach.

Meer informatie
Nieuwsgierig wat deze therapie inhoudt en welke voordelen het heeft? Lees meer over onze Runningtherapie. In het najaar van 2018 starten weer nieuwe groepen Runningtherapie. Ook kun je individuele Runningtherapie krijgen.

Overdag tussen 8.30 - 17.00 uur 088 - 800 85 00