Podcast – de impact van stress op de werkvloer

Joost de Kruijter maakt een podcast waarbij hij maandelijks in gesprek gaat met iemand die net als hij het bedrijfsmaatschappelijk werk een warm hart toedraagt. Deze maand is het onderwerp van gesprek de impact van stress op de werkvloer en hoe Gimd helpt om Mentaal Sterker te worden. Joost de Kruijter ontvangt Monique van Dongen – van Litsenburg, commercieel manager en Liselot de Jonge, bedrijfsmaatschappelijk werker en accountmanager.

Van 15 tot en met 19 november is het weer de week van de werkstress. In 2021 heeft deze week het thema Mentaal Sterk. Dit heeft niet alleen betrekking op de medewerker maar ook op de organisatie als geheel. Monique en Liselot praten tijdens de podcast hier graag over mee. Er is veel kennis en kunde in huis over het weerbaar worden en blijven tegen stress. Zo is een belangrijke tip om regelmatig het gesprek aan te gaan met de medewerker. Toon interesse en vraag simpelweg hoe het gaat. Daarmee kun je voorkomen dat het te laat is om preventief in te grijpen. Voordat de stress ongezond wordt en er signalen zijn van overspannenheid of oververmoeidheid. Vraag hoe de medewerker om gaat met stressvolle situaties en moeheid. Klik hier voor de toolkaart stress door werkdruk. Hier vind je tips voor werkgever en werknemer hoe om te gaan met werkdruk. Gimd kan ondersteunen door handvatten te bieden hoe je als werkgever het gesprek aan gaat.

Beluister hier de podcast om meer te leren over stress op de werkvloer en hoe Gimd medewerkers en organisaties kan helpen mentaal sterker te worden.