Steeds meer ondernemers kloppen aan voor psychische hulp

Een jaar na de eerste Nederlandse coronabesmetting en na vele weken van lockdown kampen ondernemers in zwaar getroffen sectoren, zoals het reiswezen, de horeca en de evenementensector, met psychische problemen. Exacte cijfers ontbreken, maar hulpverleners merken dat zaken als stress, burn-out, verslaving en zelfs hersenaandoeningen hun tol eisen, schrijft Het Financieele Dagblad in een artikel op 28 februari.

Verstandige keuzes maken makkelijker als je fit bent

Uit een rondgang langs verschillende hulpverleners, wordt beschreven wat de impact van covid-19 is op de toename in psychische klachten. Bas Tomassen, directievoorzitter bij Zorg van de Zaak Netwerk, vind het belangrijk om elkaar niet de put in te praten. Beter is het om te blijven investeren in de eigen fysieke gezondheid. ‘Mensen die zich meer in acht nemen, kunnen langer verstandige keuzes maken.’ Daarom stimuleert Zorg van de Zaak Netwerk dagelijks wandelen onder werkend Nederland.

Hulp bij overbelasting

Werkgevers en werknemers kunnen op een laagdrempelige manier ondersteuning vinden bij de bedrijfsmaatschappelijk werkers van Gimd. Zij bieden bijvoorbeeld met de 24/7 telefonische hulplijn een luisterend oor in coronatijd. Ook begeleiden we werknemers bij wie de werk-privébalans zodanig verstoord is, dat een werknemer dreigt uit te vallen.

Meer informatie over de telefonische hulplijn