Trek op tijd aan de bel bij een hoge werkdruk

Net zoals het lichaam moet kunnen herstellen van fysieke inspanningen om serieuze blessures te voorkomen, moet de geest kunnen herstellen van mentale inspanningen. Als je de controle verliest en je werkdruk niet meer kunt overzien, helpt Gimd om je problemen inzichtelijk te maken. Zodat je stap voor stap kunt werken aan een gezondere werkbalans.

Mary Vos vertelt: ‘Er zijn heel veel redenen waardoor iemand het gevoel kan krijgen de controle te verliezen. Conflictsituaties op het werk of thuis kunnen bijvoorbeeld tot uiteenlopende klachten leiden. Misschien maak je je zorgen over het behoud van je baan? Of kun je het niet goed vinden met je nieuwe baas of collega? Dit zijn allemaal zaken die ervoor kunnen zorgen dat je even niet zo lekker in je vel zit. Ook schokkende ervaringen, zoals een overval of een ongeluk, kunnen tot psychische klachten leiden.’

En dan is er natuurlijk de rol van werkdruk. Het tempo waarin we werken en leven is enorm hoog en de eisen die we aan onszelf en aan onze omgeving stellen, zijn niet mis. Als de werkdruk te lang aanhoudt, bijvoorbeeld doordat er ook nog sprake is van een reorganisatie, kun je niet meer herstellen, wat tot klachten kan leiden en in het ergste geval een burn-out kan veroorzaken.’ Lees het volledige artikel.

Op dat moment is Gimd er voor werknemers. We helpen ze overzicht te krijgen, de oorzaken aan te pakken en weer tijd te nemen voor herstel. Maar ook hoe je stress kunt inzetten om betere prestaties te behalen. Of je leert om stress juist te verminderen.

Als werkgever heb je er geen baat bij dat werknemers overspannen raken (of erger). En als iedereen plezier in zijn werk heeft, komt dat de sfeer en kwaliteit op het werk ten goede. We kunnen hierbij helpen en preventieve oplossingen bieden. We hebben oplossingen op zowel organisatie- en teamniveau of op individueel niveau. Wij helpen u graag met het vinden van een geschikte training of aanpak.

Bekijk onze introductieworkshop Stressjam en de individuele coachingstrajecten Stressjam. Deze workshop geeft deelnemers inzicht in hun stressniveau door een interactieve VR-game, en het helpt hen stress te reguleren. Dit is direct toepasbaar in de werkpraktijk. Als u voor het einde van het jaar 2020 deze workshop afneemt, ontvangt u een mooie korting van 200 euro!