Hardlopend het nieuwe jaar in: goed voor lichaam en geest

Hardlopen is goed voor je lichaam maar ook voor je geest. Runningtherapie wordt daarom steeds vaker ingezet om niet alleen de lichamelijke conditie, maar ook juist de psychische conditie te verbeteren. Zo zou je het gebruik van medicatie, bij bijvoorbeeld depressie, kunnen verminderen. Runningtherapeut Mirjam van Kessel vertelt over de voordelen van hardlopen op je mentale gesteldheid.

 Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop, ten behoeve van mensen met een depressie of andere psychische klachten. Het is een complementaire vorm van therapie en wordt veelal gebruikt als aanvulling op de begeleiding door psycholoog, psychiater, maatschappelijk werker of coach, aldus van Kessel. ‘Het is een zeer effectieve manier om succeservaringen te genereren, depressieve gevoelens te verminderen en vertrouwen in eigen kunnen te verbeteren. Bij psychische klachten zoals een depressie, angst of stress kan de begeleiding van een runningtherapeut helpen om klachten te verminderen.’ Ze vertelt verder: ‘Met een basisprogramma van zo’n drie maanden leer je hardlopen op je eigen, rustige tempo en leg je de basis om het daarna verder zelf te kunnen oppakken. Daarnaast krijg je een drietal gesprekken voor mentale ondersteuning, om de voortgang te bespreken en advies te krijgen bij het vasthouden van je nieuwe gewoonte.”

Meer informatie
Meer informatie kun je vinden op onze speciale pagina of in onze brochure. Ook kun je je als werknemer direct inschrijven via onze website of als werkgever een offerte aanvragen voor runningtherapie bij je organisatie.