Drie redenen waarom je hoofd leeg maken zo belangrijk is

woensdag 11 juli 2018

Stress, het hoort bij het leven, en dus ook bij het werk. Met gezonde spanning is niets mis. Die stimuleert de daadkracht en de creativiteit. Maar teveel spanning gedurende langere tijd verlamt en leidt er toe dat je minder goed functioneert. Stress kan ook de oorzaak zijn van lichamelijke klachten, uw mensen kunnen er dus echt ziek van worden. Vandaar dat het belangrijk is om de symptomen van stress te herkennen en op een juiste manier met stress om te gaan. Maar hoe herken je die symptomen en wat moet je doen als je er last van hebt?

Wanneer je te lang last hebt van negatieve/ongezonde stress ga je piekeren, slaap je slechter en krijg je lichamelijke klachten. Met name schouder-en nekklachten zijn vaak een teken van opgebouwde spanning.

We kunnen best wat stress hanteren, zolang er ook ruimte en tijd is om te herstellen. Daar schieten we vaak tekort.

  1. Neem de tijd voor ontspanning en blijf in beweging.
  2. Praat over zaken op het werk en privé die je dwars zitten.
  3. Geef duidelijk en op tijd je grenzen aan.

Meer informatie
Bij langdurige psychische klachten kan Runningtherapie uitkomst bieden. Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop, ten behoeve van mensen met een depressie of andere psychische klachten. Het is een complementaire vorm van therapie en wordt veelal gebruikt als aanvulling op de begeleiding door psycholoog, maatschappelijk werker of coach. Nieuwsgierig wat deze therapie inhoudt en welke voordelen het heeft? Lees meer over onze Runningtherapie.

In het najaar van 2018 starten weer nieuwe groepen Runningtherapie. Ook kun je individuele Runningtherapie krijgen.

Overdag tussen 8.30 - 17.00 uur 088 - 800 85 00