Tips voor thuiswerken

Thuiswerken is en blijft nog wel even de norm. Om thuiswerken vol te houden en er het beste van te maken delen we graag onze tips voor thuiswerken én onze tips om je werkdag goed af te sluiten.

Tips voor thuiswerken

Neem een echte pauze. Eet dus niet snel een boterham achter je bureau. Neem (letterlijk) echt even afstand van je werk. Zittend de werkdag doorbrengen is ongezond. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen. Wandelen is gezond voor lichaam en geest. Als je je pauze gebruikt om een wandeling te maken, helpt dit je om nadien weer fris en gefocust aan de slag te gaan. Hier vind je al onze tips! 

Tips om je werkdag goed af te sluiten als je thuiswerkt

Schrijf aan het einde van de dag (digitaal) alles op wat er nog in je hoofd spookt. Ingevingen, projecten die niet af zijn gekomen, je to do lijst voor de volgende werkdag. Door een breindump te doen, zorg je ervoor dat je dingen kunt vergeten. Ze staan immers op papier! Het helpt je om de volgende dag de draad eenvoudig weer op te pakken. De rest van onze tips om je werkdag af te sluiten vind je hier.

Om je te helpen mentaal in balans te blijven, heeft onze bedrijfsmaatschappelijk werker Jacqueline Bijsterbosch een video opgenomen met tips en adviezen. Deze video bekijk je hier.