Trots op onze stressexpert Raoul Koolen

maandag 04 november 2019

Afgelopen zondag vond tijdens de wedstrijd FC Utrecht – Fortuna Sittard een bijzondere actie plaats om aandacht te vragen voor stress. Tijdens deze wedstrijd werd het spannings- en stressniveau van 20 supporters in Stadion Galgenwaard gemeten. De metingen werden getoond op de live schermen, zodat alle supporters dit konden volgen. In aanloop naar de landelijke Week van de Werkstress wil Zorg van de Zaak op deze wijze aandacht vragen voor stress op de werkvloer.

Als expert was Raoul Koolen, bedrijfsmaatschappelijk werker bij Gimd, aanwezig om de pers te woord te staan en het belang van stress te benadrukken. Hij is door verschillende media geïnterviewd en was op maandagochtend ook live op BNR nieuwsradio te horen. Wij zijn erg trots op zijn mooie prestatie!

Voorafgaand aan de wedstrijd was onder werkend Nederland en FC Utrecht supporters een enquête gehouden. Het blijkt dat 50% van werkend Nederland oordeelt dat de werkgever of leidinggevende nog nooit aandacht heeft besteed aan werkstress. Daarnaast geeft ruim 54% aan nog nooit tools te hebben ontvangen van de werkgever of leidinggevende om de werkstress te verminderen. Bedrijven kunnen meer doen om stress te voorkomen, aldus stresscoach Raoul Koolen van Gimd: “Werkstress krijgt de laatste tijd gelukkig meer aandacht maar het is van belang dat werkgevers en werknemers samen in gesprek gaan. Zo wordt werkstress bespreekbaar en verlaag je daarmee het verzuim op de werkvloer.”

Teveel stress ook makkelijk kan leiden tot een burn-out: “Als werkgever loop je het risico dat er dan een sneeuwbaleffect ontstaat. Werknemers die uit vallen vanwege stressgerelateerde klachten, zorgen voor extra werkdruk en stress bij directe collega’s. Betere resultaten en prestaties worden behaald met gemotiveerde werknemers. Belangrijk hierbij zijn een gezonde en veilige werkomgeving, genoeg uitdagingen en een goed evenwicht tussen werk en privé.

Lees meer over de campagne werkstress. Wij helpen je om werkstress aan te pakken met onze workshops, trainingen en andere oplossingen.

Overdag tussen 8.30 - 17.00 uur 088 - 800 85 00