Werkstress

Van werkstress naar werkplezier

Hoe zorg je voor minder werkstress en voor meer werkplezier op de werkvloer? Gimd vindt het belangrijk dat werkgevers en werknemers samen in gesprek gaan om verzuim te voorkomen en werkstress te verminderen. Kijk op deze pagina hoe wij je kunnen helpen en wat je zelf kunt doen.

Wil je direct tips hoe om te gaan met werkdruk? Klik dan hier voor de toolkaart stress door werkdruk.

Bedrijfsmaatschappelijk werker helpt bij omgaan met stress

Workshops Stresspreventie en Mentale Veerkracht

Wandelend in Balans

Inspiratiesessie werkstress

Gimd professional Eva Joanne Kooijman neemt je tijdens de inspiratiesessie mee in wat stress met je lichaam doet. Stress brengt je lichaam in staat van paraatheid. Als je je extra inspant of je vindt iets spannend, dan geef je als het ware meer gas. Er komen stresshormonen vrij, zoals adrenaline en cortisol. Dat merk je aan een hogere hartslag, meer zweten, verhoogde bloeddruk. Je stofwisseling vertraagt. De ademhaling gaat sneller. Je pupillen worden nauwer. Je spierspanning gaat omhoog. Je kunt minder goed plannen, dingen overzien, nadenken, dingen afwegen.

Beluister de podcast over werkstress

In samenwerking met Joost de Kruijter van Dejos Media namen Monique van Dongen – van Litsenburg en Liselot de Jonge een podcast op over stress. Joost de Kruijter maakt een podcast waarbij hij maandelijks in gesprek gaat met iemand die net als hij het bedrijfsmaatschappelijk werk een warm hart toedraagt. Monique van Dongen is commercieel directeur en Liselot de Jonge is accountmanager bij Gimd. Tijdens de podcast is aandacht voor stress op de werkvloer en hoe Gimd medewerkers en organisaties kan helpen mentaal sterker te worden.

 

7 tips voor een goede werk-/ privébalans

Veel werknemers worstelen met het vinden van een goede werk-privé balans. Voor jou als werkgever is het belangrijk om ze daarbij te helpen, want een verstoorde balans tussen werk en privé leidt onherroepelijk tot verzuim. De MKB Service Desk geeft, in samenwerking met Zorg van de Zaak, 7 tips voor de juiste verhouding tussen werk en privé van je personeel. De toelichting op de tips vind je hier.

  • Tip 1: Begeleid flexibel werken
  • Tip 2: Promoot beweging
  • Tip 3: Bewaak de werk-privé balans met goede werkafspraken
  • Tip 4: Ontdek de persoonlijke voorkeur van je medewerkers, geef keuzes
  • Tip 5: Vertrouw je werknemer
  • Tip 6: Werk-privé balans per levensfase
  • Tip 7: Werk-privé balans verbeteren: hulp van een expert