Vijf tips om thuiswerken vol te houden

thuiswerken tips

Hoe pak je het thuiswerken aan als het eigenlijk niks voor jou is? Hoe verdeel je je aandacht en tijd, bij een gebrek aan een goede werkplek en veel afleiding? Of misschien werk je wel alleen en mis je sociale contact van je collega’s of vrienden. Monique van Dongen-van Litsenburg, manager bij Gimd, deelt met ons tips om thuiswerken slim aan te pakken.

  • Kies je spot bewust, creëer een plek in je huis waar je fijn kunt werken. Maak het daar ook gezellig, zit je tussen de kookboeken en de onderbroeken? Of heb je een bloemetje op je bureau staan? Vind collega’s via beeldbellen, thuiswerken hoeft niet te betekenen dat je alleen werkt.
  • Zorg voor routine, zet je wekker. Probeer je werktijden aan te houden. Het voordeel is wel dat jij nu grotendeels mag bepalen wanneer jij op je best bent, werk je liever later in de ochtend tot begin van de avond. Jij bent de baas van je eigen kantoor.
  • Kleed je aan, ondanks dat het verleidelijk is om thuis lekker in je huispak te blijven werken. Maar in je werkkleding zit je direct meer in de rol en maak je een duidelijke scheiding tussen werk en privé.
  • Werk in blokken, natuurlijk kun je niet 8 uur achter elkaar concentreren. Plan daarom blokken van 1 of 2 uur, waarin je focust op je taken en neem daarna een korte break.
  • Neem een echte pauze. Dit is niet snel een boterham eten achter je bureau maar echt even afstand nemen van je werk. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen.

Bekijk de tips voor thuiswerken ook als PDF en deel deze met collega’s of familieleden!

Functioneer je minder goed omdat je thuis te veel afgeleid bent, of je je zorgen maakt? De telefonische hulplijn voor werknemers van Gimd biedt uitkomst. Onze bedrijfsmaatschappelijk werkers staan klaar om antwoord te geven op je vragen en je te helpen in deze onzekere tijd. Lees meer.