Traumaopvang voor verwijzers

Er heeft zich een schokkende gebeurtenis voorgedaan.  Vanuit uw rol als verwijzer bent u op zoek naar een organisatie die uw cliënt en de werkgever begeleid.

Snelle inzet van professionele traumabegeleiding beperkt de schadelast. Het verkleint de kans op PTSS en het risico op verzuim op de korte én lange termijn. Gimd biedt 24/7 trauma opvang. Gimd trauma opvang stabiliseert een enkelvoudig trauma (type 1).

Traumaopvang

Een schokkende gebeurtenis maakt nooit een onderdeel uit van het (dagelijkse) werk. Als werkgever heeft u een zorgplicht naar uw personeel. Het bieden van traumabegeleiding getuigt van goed werkgeverschap. Daarnaast hebben veel werkgevers trauma opvang opgenomen in hun sociaal-, personeels- of arbobeleid. Uit onderzoek blijkt dat 14% van de Nederlanders PTSS ontwikkelt na het meemaken van een schokkende gebeurtenis.

Wanneer?

  • Vooraf (bijvoorbeeld bij terminale werknemer): organisatiebegeleiding;
  • Tijdens een schokkende gebeurtenis;
  • Na een schokkende gebeurtenis.

Wie is de doelgroep?

  • Direct betrokkenen;
  • Indirect betrokkenen (bijvoorbeeld publiek, overige werknemers);
  • Management (ondersteuning van de leidinggevenden en het geven van advies aan de organisatie).

Hoe vindt de inzet plaats?

Wij bieden de volgende begeleidingsmogelijkheden:

  • Telefonisch;
  • Persoonlijk (op de plaats van het incident, op de arbeidslocatie of op het thuisadres);
  • Groepen (max. 10 personen per begeleider);
  • Individueel.

Het traumateam

Ons traumateam bestaat uit 25 hbo+ opgeleidde traumabegeleiders. Onze traumabegeleiders zijn stabiele hulpverleners die hoofd- van bijzaken scheiden, structuur bieden en beleid uitstippelen zodat men snel terug kan tot de orde van de dag.

Gimd trauma opvang besteedt veel aandacht aan opleiding, na- en bijscholing én aan de zorg voor onze traumabegeleiders zelf.

Gimd traumaopvang: het passend antwoord op een ongepland incident

“Ik was zelf ook in paniek. Het bedrijfsongeval was een vreselijk ongeval. Goed dat jullie ons door deze fase heen geholpen hebben. De traumabegeleider bracht structuur en rust wat mij als directeur vertrouwen gaf om dit met elkaar op te vangen.”  – Directeur MKB

“Door de terroristische aanslag moesten de scholen dichtgehouden worden. De docenten vingen de scholieren fantastisch op. Het was geweldig om te zien  op welke wijze de traumabegeleider er voor het docententeam was. Zij mochten nu ook hun emoties laten gaan en hun ervaringen met elkaar delen. Door deze opvang zijn we hechter geworden als team, we delen meer met elkaar en voelen ons meer verbonden dan voorheen. Gimd trauma opvang, hartelijk dank voor jullie professionele optreden.” – Decaan, scholengemeenschap

“Het was erg verdrietig dat onze gewaardeerde collega een hartinfarct kreeg op de werkvloer. Helaas heeft de reanimatie hem niet terug kunnen halen. Door de snelle inzet van Gimd trauma opvang konden de collega’s hun verhaal vertellen. Het was rustgevend om te horen dat heftige emoties erbij horen bij zo’n heftige gebeurtenis.” – Manager bankzaken