Laden...

Training Collegiaal Opvang Team (COT)

Training Collegiaal Opvang Team (COT)

Collegiaal Opvang Team

Tijdens de COT training worden medewerkers opgeleid om de eerste opvang te verzorgen na een incident op de werkvloer.

Als medewerkers te maken krijgen met schokkende gebeurtenissen, is het erg belangrijk dat zij goed worden opgevangen en de juiste aandacht krijgen. Het Collegiale Opvang Team speelt hierin een belangrijke rol. In deze training worden medewerkers opgeleid om collegiale steun te bieden aan collega’s die geconfronteerd worden met een schokkende gebeurtenis.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het merendeel van de medewerkers die een schokkende gebeurtenis meemaken (80%) zich op natuurlijke wijze herstelt. Ieder mens doet dat op zijn eigen wijze. Mensen zijn vaak krachtiger en sterker dan ze zelf denken. Als een medewerker kort na het incident goed wordt opgevangen en erkend wordt in zijn emoties, kan veel spanning worden voorkomen. Daarmee neemt de kans op verzuim af.

Het voeren van een zorgvuldig opvanggesprek staat centraal in de COT training. Daarnaast wordt stilgestaan bij wat schokkende gebeurtenissen zijn en hoe je daarmee kunt omgaan. Er is aandacht voor de gevolgen van een posttraumatische stressstoornis (PTSS) en hoe dit kan worden voorkomen.

De training duurt één dag.