Laden...

Basisopleiding tot vertrouwens­persoon

Basisopleiding tot vertrouwens­persoon

Vertrouwenspersoon

Wil jij een goede basis leggen voor je (toekomstige) werk als vertrouwenspersoon? In deze gedegen opleiding leer je alles over het werk van de vertrouwenspersoon.

Wanneer?

De opleiding tot vertrouwenspersoon start binnenkort. De eerste trainingsdag staat gepland voor maandag 13 mei 2024 (vervolgdata maandag 27 mei, maandag 10 juni en maandag 24 juni 2024). 

Schrijf je in via onderstaand aanmeldformulier!

Waar?

Deze opleiding wordt gegeven op een goed bereikbare locatie in Utrecht.

Handig om te weten

 • De opleiding duurt 4 hele dagen. Daarnaast maak je huiswerkopdrachten en een eindverslag. Je bent hier ongeveer 8 uur mee bezig. De opleiding wordt op locatie gegeven. Wanneer dit door maatregelen niet mogelijk is, wordt de opleiding online gegeven.
 • De opleiding kost € 2.200,- (btw-vrij) en is inclusief materiaal en catering. Je kan je tot 14 dagen na aanmelding kosteloos afmelden voor de opleiding.
 • Het startniveau voor de opleiding tot vertrouwenspersoon is MBO+/HBO.
 • De opleiding is geaccrediteerd bij de landelijke vereniging vertrouwenspersonen (LVV). 100% aanwezigheid is een vereiste om voor certificering in aanmerking te komen.
 • Vanaf 1 januari 2024 heeft de LVV (Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen) bepaald dat de basisopleiding vertrouwenspersoon moet worden afgesloten met een landelijk examen. Onder het kopje Landelijk Examen (LVV) vind je hierover aanvullende informatie.

Onderwerpen

De opleiding geeft je kennis, inzicht en vaardigheden in de:

 • Verschillende ongewenste omgangsvormen;
 • Taken en positie van de vertrouwenspersoon (signaleren, adviseren, informeren);
 • Klachtenprocedure;
 • Wetgeving integriteitsvraagstukken en -meldingen;
 • Meldprocedure integriteit;
 • Mogelijke risico’s;
 • Persoonlijke vaardigheden van de vertrouwenspersoon;
 • Gespreksvoering.

InCompany of open inschrijving

Er zijn meerdere opleidingsmomenten per jaar op basis van open inschrijving. De opleiding wordt face-to-face gegeven en duurt in totaal 4 hele dagen. De InCompany opleiding spitsen we toe op het beleid in de eigen organisatie.

Landelijk examen (LVV)

Vanaf 1 januari 2024 heeft de LVV (Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen) bepaald dat de basisopleiding vertrouwenspersoon moet worden afgesloten met een landelijk examen, dat uit een schriftelijk en een mondeling gedeelte bestaat. Hiervoor dient de cursist zichzelf aan te melden op de website van Stichting Kenniscentrum Vertrouwenspersonen (SKV). De kosten hiervoor brengt de stichting bij de cursist in rekening. De kosten voor het mondelinge en het schriftelijke examen bedragen 675 euro (excl. BTW). De LVV wil hiermee bereiken dat de cursisten die dit examen hebben gehaald hetzelfde niveau hebben. Na het behalen van het diploma is het mogelijk zich in te schrijven in het register bij Hobéon als LVVregistervertrouwenspersoon. Hiervoor dient men ook lid te zijn/worden van de LVV. Voor meer informatie kun je terecht op: Nieuwe toelatingseis lidmaatschap LVV en verplicht landelijk examen – certificeren – LVV (lvvv.nl)

Meer weten?

Neem contact met ons op via 088 – 800 85 14 of [email protected] Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de basisopleiding Vertrouwenspersoon bij Gimd.