Burn-outklachten nemen al jaren gestaag toe: dit zijn de oorzaken

Sinds het einde van de economische recessie in 2013/2014 nemen burn-outklachten gestaag toe. Dit is de conclusie van onderzoek uitgevoerd door TNO in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Irene Houtman, onderzoeker bij TNO: “De belangrijkste verklaring van de stijging van de burn-outklachten bleek vooral te zitten in het emotioneel zware werk, onvrede over het salaris, een hoge verzuimfrequentie en langdurig achter een beeldscherm werken.” Deze oorzaken kunnen aangrijpingspunten bieden voor de aanpak van burn-outklachten.

In deze factsheet van TNO zijn de belangrijkste factoren terug te vinden. Juist de combinatie van factoren maakt het soms moeilijk om te voorkomen dat iemand in een burn-out belandt. Pestgedrag, een arbeidsconflict of ontevredenheid over de werk-privébalans zijn belangrijke werkgerelateerde oorzaken voor uitval.

Het voorkómen van uitval als gevolg van deze klachten is belangrijk. Eerder is al aangetoond dat burn-outklachten kunnen leiden tot ernstiger psychische klachten, langdurig verzuim en uitval uit het werk. De kosten die hiermee gepaard gaan, zijn eerder door TNO geschat op 3,1 miljard euro.

Wij adviseren en begeleiden uw organisatie op deze gebieden. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.